نشست نقد و بررسی فتوت نامه‌ها و آیین‌های پهلوانی و جوانمردی برگزار گردید

۰۲ آذر ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۲ کد : ۱۹۸۷۸ اخبار و اطلاعیه های آموزشی
تعداد بازدید:۳۳۵
نشست نقد و بررسی «فتوت‌نامه‌ها و آئینهای پهلوانی و جوانمردی از دل آثار کهن» با همکاری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و کتابخانه و موزه ملی ملک، جمعه (۲۷ آبان‌ماه) همزمان با آخرین روز سی‌امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران برگزار شد
نشست نقد و بررسی فتوت نامه‌ها و آیین‌های پهلوانی و جوانمردی برگزار گردید

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در این مراسم دکتر علی زرینی، پژوهشگر حوزۀ پهلوانی و جوانمردی و مدرس دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان سخنران اول به همراه نوشاد رکنی، نسخه‌شناس و رییس اطلاعات فرهنگی و فنی در کتابخانه و موزه ملی ملک و پیمان سمندری دبیر این نشست حضور داشتند و در این باره سخن گفتند.

 

به نقل از خبرگزاری کتاب ایران، دکتر علی زرینی گفت: فتوت‌نامه‌ها و آیینهای پهلوانی و جوانمردی گنجینه‌های گرانبهای ایرانی و اسلامی هستند که در قالب قواعد اخلاقی از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است، پس شناسایی و شناساندن این آیین‌ها می‌تواند راهنمای جوانان این کشور به سمت راستی، نیکی و آزادگی باشد و به نوعی فرهنگ‌های مهاجم را در اخلاق به حداقل برساند و از آسیب‌های اخلاقی  جلوگیری کند. از سوی دیگر فتوت و جوانمردی اگر در جامعه رواج پیدا کند، در واقع زندگی و روابط انسانی را رنگی از دوستی می بخشیم و هر ملتی و فرهنگی که بتواند با گذشته خود ارتباط مؤثری برقرار کند، قطعاً پویاتر و موفق تر خواهد بود.

دکتر زرینی با بیان اینکه ایدئولوژی مجموعه ای از باورها، نگرشها و مقوله هایی است که شخص یا جامعه با ارجاع به آنها دنیا را درک و تفسیر می کند افزودند: یکی از کارکردهای مهم ادبیات انتقال جهان‌بینی و باورهاست و به دیگرسخن آثار ادبی عرصه حضور ایدئولوژی‌هاست و در این میان مفاهیم اساطیری از غنی‌ترین ذخایر یک ملت است که پهلوانی و جوانمردی نیز بخشی از آنهاست که در قبل از اسلام در داستانهای پهلوانی، حماسی و عیاری و جوانمردی و در دوره اسلامی از طریق فتوت نامه ها و آیین فتوت بیان و منتقل شده اند.

علی زرینی، پژوهشگر حوزه فرهنگ ایرانی و اسلامی و مؤلف کتاب «سبک‌شناسی داستان‌های پهلوانی و عیاری» در حاشیه این نشست به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: ادبیات از یک‌سو از کاربردهای خلاق زبان و عالی‌ترین نمود آن است و از دیگرسوی آیینه‌ای از دیدگاه‌ها، افکار، عقاید و باورهاست. به همین دلیل توجه به متون و آثار ادبی کهن امری ضروری است و جوانان امروز را می باید با شیوه‌های نو با آثار کهن مانوس کرد.

دکتر زرینی در این نشست به خاستگاه آیینهای پهلوانی و جوانمردی، صفات و شرایط پهلوان و جوانمرد و نیز به بیان فتوت و جوانمردی از نگاه حضرت علی (ع) در فتوت و ... پرداختند که متن خبر را در لینکهای زیر می توانید مشاهده کنید:

https://www.ibna.ir/fa/gozaresh_poosheshi/329004

https://www.ibna.ir/fa/shortint/329059

https://ketab.ir/News/28795


نظر شما :